Dakrenovatie en -isolatie, Harderwijk

Opdrachtgever van de dakrenovatie is woongroep De Spinde in Harderwijk. De drie gezinnen wonen in het voormalige zusterhuis van sanatorium Sonnevanck en zijn volledig betrokken bij de Stichting Grip op je leven die jongeren in de knel ondersteunt met natuur, dieren, beweging en contact.

De dakpannen van het historische pand waren aan het einde van hun levensduur. Renovatie was noodzakelijk en een mooi moment om het dak gelijk te isoleren. dit verhoogt het wooncomfort en bespaart op de energiekosten.

Normaal doen de bewoners het onderhoud aan hun fraaie pand zelf. Maar omdat de klus te groot was en vanwege specifieke eisen vanuit de gemeente (het pand is een gemeentemonument) werd Van Buuren Bouw en Onderhoud ingeschakeld. De opdrachtgevers konden actief zelf meewerken door de begeleiding van Van Buuren Bouw en Onderhoud. Door de korte lijnen (met zijn allen op de steiger) en de goede communicatie werd de strakke deadline gehaald.

Als nieuwe dakpan werd dezelfde dakpan gebruikt, een bruin verglaasde “Tule du Nord”. Zo werd het authentieke karakter van het pand behouden.¬†Door nauwkeurige detaillering is de verhoging door de isolatie niet zichtbaar.