Dierenstal, Nunspeet

Opdrachtgever van dit project is de Dokter A. Verschoorschool in Nunspeet. Onderdeel van het lesprogramma op deze school voor bijzonder onderwijs is het verzorgen van dieren. Ze werken hiervoor samen met de Stichting Grip op je leven in Harderwijk (zie ook ons project Dakrenovatie en -isolatie, Harderwijk). De vergunning was reeds aanwezig, maar Van Buuren Bouw en Onderhoud kreeg alle vrijheid om binnen het gestelde budget de details zelf in te vullen.

Ze kozen we bijvoorbeeld voor een betonvloer met vorstrand in plaats van funderingsplaat met metselwerk en aparte vloer. Daardoor bespaarden we fors op de bouwkosten. Daarnaast werden de wanden en spanten geprefabriceerd op de parkeerplaats van de school. Het gebouw werd vervolgens met behulp van een kraan binnen vier uur neergezet. Ook dit leverde een flinke besparing op.