Paardenrijbak Hoeve Nieuw Lopsum, Ermelo

Opdrachtgever Hoeve Nieuw Lopsum biedt paardenboxen waar mensen hun paard kunnen stallen en verzorgen. Bij mooi weer rijden ze direct het mooie Veluwse bos in. Bij slecht weer was er geen alternatief. De vraag was een paardenrijbak te realiseren waar mensen het hele jaar door hun rondjes kunnen rijden en dressuurkunsten kunnen oefenen.

Van Buuren Bouw en Onderhoud realiseerde de rijbak vanaf de eerste plannen en de architectbegeleiding tot de realisatie en oplevering. Belangrijk was de aansturing en coördinatie van alle betrokken onderaannemers die staalconstructie, dak en wandbeplating leverden.

De opdrachtgever was nauw betrokken bij het project en werkte waar mogelijk zelf actief mee in de uitvoering om kosten te besparen.

De rijbak voldoet aan de wedstrijdnormen en heeft een afmeting van 20 bij 40 meter. Het gebouw is 21 bij 45 meter.